072 572 70 42 - MA t/m DON 9:00-17:00 & VRIJDAG 9:00-16:00 - Snel een reactie nodig? Mail ons: info@justprintit.nl

}  Snelle levering

N Persoonlijke service met korte lijnen

N Eigen productie

Vouwen

Wij verzorgen diverse vouwmethodes als afwerking voor jouw printwerk. Zo kunnen wij jouw folder enkel vouwen als 2-luik. Ook een wikkelvouw, zig-zag vouw (3-luik) of een luikvouw is geen probleem.

Enkele vouw (2-luik)
Bij een enkele vouw wordt het papier eenmaal gevouwen in de lengte of breedte richting.

Wikkelvouw (3-luik)
Een wikkelvouw wil zeggen dat er twee keer wordt gevouwen in dezelfde richting. Eén deel van het te vouwen formaat wordt omsloten door de andere twee delen. Dat deel is iets minder breed om te voorkomen dat het, wanneer eenmaal gevouwen, hinderlijk opbolt.

Zig-Zag vouw
Een zig-zag vouw wil zeggen twee keer vouwen in tegengestelde richting. De drie delen van het gevouwen formaat zijn even breed, waardoor de delen mooi over elkaar heen vallen als het papier eenmaal gevouwen is.

Luikvouw
Bij een open luikvouw wordt het papier tweemaal gevouwen, waarbij het de bedoeling is dat het linker- en rechterdeel naar binnen worden gevouwen en elkaar in het midden nét niet raken. De te vouwen delen hoeven niet van gelijke grootte te zijn, een asymmetrische oplossing behoort ook tot de mogelijkheden. Veelal toegepast bij geboorte-, huwelijks- en uitnodigingskaarten.